Echa dawnej Warszawy W kotle smaków - Głowacka Karolina
Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo? Ta książka wszystko wyjaśni. Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu. Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.Rok wydania:2018
Olsztynpl. Jana Pawła II 2/3, Księgarnia Centrum KsiążkiDostępny (ostatnie egz.)
WarszawaMadalińskiego 4 , Księgarnia IPoczytajDostępny (ostatnie egz.)
WarszawaNowy Świat 41, Księgarnia LeksykonDostępny
WarszawaŚwiętokrzyska 14, Księgarnia Na ŚwiętokrzyskiejDostępny (ostatnie egz.)
WarszawaEgipska 7, Księgarnia EgipskaDostępny (ostatnie egz.)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.