Gotuj! roślinnie - Alicja Rokicka
Które pierogi są najlepsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może… wcale nie musisz wybierać? Kuchnia wegańska nie ma przypisanego konkretnego miejsca. To fuzja różnych smaków, przypraw i składników – kuchnia bardzo autorska, pełna ciekawych połączeń. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zainspirowana podróżami po świecie dzieli się recepturami na swoje ulubione dania. Są tu przepisy na kapustę pekińską na kilka sposobów, odczarowaną polską pizzę, ravioli z fasolą, turbocynamonowe szwedzkie bułeczki, gruzińskie chaczapuri, wun sen, czyli szklany makaron prosto z Tajlandii, kolorowe sałatki, kojące makarony i kluski, roślinny street food, ale także pożywne dania jednogarnkowe i zapiekanki. A wszystko to okraszone dozą szaleństwa i zabawy. Gotuj! roślinnie to książka dla osób kochających gotować, z zajawką na fajne pomysły. A w szczególności lubiących dobre jedzenie i chcących się nim dzielić.Rok wydania:2024
DziałdowoMickiewicza 27, Księgarnia ABCDostępny (ostatnie egz.)
OstródaZamkowa 2, Księgarnia LexicaDostępny (ostatnie egz.)
PoznańMarcinkowskiego 21, Księgarnia JedynkaDostępny (ostatnie egz.)
WarszawaMadalińskiego 4 , Księgarnia IPoczytajDostępny (ostatnie egz.)
WarszawaEgipska 7, Księgarnia EgipskaDostępny (ostatnie egz.)
WrocławŚwidnicka 49, Księgarnia Pod ArkadamiDostępny (ostatnie egz.)
Wyszkówul. Sowińskiego 66, Księgarnia AbecadłoDostępny (ostatnie egz.)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.