Pyszności prosto z balkonu i tarasu. - Joachim Mayer
Zbieranie plonów sprawia ogromną radość, a nic nie smakuje tak dobrze, jak to, co się samemu wyhodowało. Nawet na najmniejszym balkonie znajdzie się miejsce na skrzynkę z sałatą albo rzodkiewką, na pomidory w donicy albo na miniaturowe drzewko owocowe. Wprawdzie taka uprawa warzyw i owoców nie zapewni nam obfitych zbiorów do przechowywania w zamrażarce, ale za to różnorodnych smaków do zdrowego podjadania z pewnością nam nie braknie. A jeśli uwzględnimy fakt, że już od jakiegoś czasu w wykwintnej kuchni obecny jest trend na wykorzystywanie specjalnie wyhodowanych odmian warzyw w rozmiarze mini, to z naszych balkonowych plonów uda się z pewnością wyczarować kompletne menu na niezwykłą degustację – każdego zachwycą pomidorki koktajlowe, miniaturowe brokuły czy malutkie marchewki, które mają bardzo intensywny smak i są wyjątkowo delikatne. Odbiorcy: - każdy, kto chce się cieszyć pięknymi i smacznymi roślinami własnoręcznie wyhodowanymi na tarasie lub balkonie. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - można tu znaleźć wszystko, co trzeba wiedzieć o uprawie warzyw i owoców na balkonie: od wysiewu do zbioru plonów - szczegółowe portrety roślin z fachowymi informacjami dotyczącymi ich pielęgnacji gwarantują pełne zadowolenie z balkonowego ogródka - dodatkowo zawiera pomysły i wskazówki kulinarne dotyczące wykorzystania zebranych plonów, które inspirują do wypróbowywania własnych pomysłów.Rok wydania:2017
WarszawaŚwiętokrzyska 14, Księgarnia Na ŚwiętokrzyskiejDostępny (ostatnie egz.)
WejherowoSobieskiego 258, Księgarnia KaszubskaDostępny (ostatnie egz.)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.